Esteu aquí: Inici Notícies Calella aprova inicialment les condicions per obrir clubs cannàbics a la ciutat
06/07/2015 20:12

Calella aprova inicialment les condicions per obrir clubs cannàbics a la ciutat

L'Ajuntament de Calella ha arrencat el mandat municipal 2015-2019 amb l'aprovació inicial del Pla especial que regularà l'obertura dels "clubs cannàbics", recintes on es pot fer un consum col·lectiu i de manera organitzada de marihuana. Serà d'aplicació el proper mes d'octubre quan s'esgoti la suspensió de llicències que el consistori calellenc va aprovar el setembre de 2013 –prorrogada al cap d'un any– davant l'existència d'un buit legal que mani sobre l'activitat. La normativa d'àmbit local incideix sobre qüestions urbanístiques però també recull els preceptes que el Departament de Salut ha traslladat als municipis, el primer dels quals és que els socis dels clubs han de ser majors d'edat. El text haurà de ser ratificat per la comissió d'Urbanisme de la Generalitat de Catalunya.

Accions del document
Calella aprova inicialment les condicions per obrir clubs cannàbics a la ciutat

Jordi Sitjà, durant l'últim Ple

Informa: Dolors Lieury 
 
El ple de l'Ajuntament de Calella va celebrar divendres una sessió extraordinària d'urgència per assegurar-se que el proper mes d'octubre es podrà començar a aplicar el Pla especial d'usos dels clubs de fumadors de cànnabis i altres substàncies que poden generar dependència. Aquest és el títol de la normativa que regularà l'obertura dels anomenats clubs cannàbics a Calella, després de dos anys en els quals se n'ha suspès la concessió de llicències per disposar del temps necessari per enllestir el text que ha de cobrir el buit legal existent.
 
El tinent d'Alcaldia de Territori, Jordi Sitjà, va detallar algunes de les principals limitacions que fixa la normativa. "Hi haurà d'haver una distància de 200 metres amb qualsevol centre educatiu o de salut, i 300 metres de distància entre dos d'aquests centres que es poguessin obrir", exposava el tinent d'Alcadia, tot assegurant que el Pla especial també incideix en altres qüestions que han vingut determinades pel Departament de Salut. "Es fixa una moratòria de 15 dies perquè els associats puguin ser efectius o d'altres elements més tècnics com que el local haurà de tenir una sortida de fums a tres metres sobre coberta, que no s'hi podran subministrar begudes alcohòliques i limitacions horàries: entre setmana fins a les 22h, i caps de setmana i vigílies de festius fins a mitjanit", va especificar.
 
 
 
Sitjà va recalcar que la voluntat del consistori és la "d'endreçar l'activitat", que no està regulada per cap normativa supramunicipal i per la qual s'havien rebut sol·licituds d'obertura. Tots els partits de l'oposició a l'Ajuntament de Calella van coincidir en assenyalar el caràcter restrictiu de la normativa.
 
Des del PP s'assegurava que la seva posició seria la de prohibir-ne l'obertura. "Simplement no en voldríem cap perquè sabem i som conscients dels problemes que genera aquesta droga (...) Valorem positivament que el document sigui molt restrictiu", va dir el regidor popular Josep Maria Pérez Basart.
 
 
Vot a favor del PP, però abstenció de la resta de partits. ERC va argumentar que la normativa no recull la complexitat del consum de substàncies que generen addicció, més enllà del cànnabis. "És un problema molt més complexe del que es vol reflectir aquí. Si el que es vol és solucionar davant els veïns un problema molt més profund m'està bé, però ens neguem a la realitat", va afirmar el regidor republicà Carles Ferrer-Costa.
 
 
 
La CUP i ICV van exposar que no havien participat en el procés de discussió previ a l'aprovació inicial del Pla –que va produir-se en l'anterior municipal–, i que aquest és un assumpte amb més derivades de les que s'hi aborden. "[Obrir un club de fumadors de cànnabis] Resultarà molt complicat, molt difícil, però és millor que la gent vagi a fumar porros al Passeig, als Pins, al mig del carrer Església o davant de l'hospital? Millor això que no pas habilitar locals on es pugui fer aquesta activitat de forma controlada", deia irònicament el regidor de la CUP, Jan Catà, lamentant així limitacions recollides en el Pla especial.
 
 
 
"Estan posant portes al camp perquè, fins on jo sé, no hi ha cap normativa que impedeixi obrir un local d'aquestes característiques al mateix Poblenou, al costat de la Rierany dels Frares", va apuntar el regidor d'ICV, Sebastià Tejada, recalcant que el Pla especial aprovat inicialment tindrà efecte únicament en l'àmbit municipal. Per això, va dir Tejada a l'equip de Govern, aquest assumpte s'hagués hagut d'abordar amb una visió més general.
 
 
 
Un cop aprovat de forma inicial, el Pla especial d'usos dels clubs de fumadors de cànnabis i altres substàncies que poden generar addicció de Calella haurà de ser ratificat per la comissió d'Urbanisme per a la seva posterior entrada en vigor.
 
Accions del document
Escolta'nslinia
Youtube RC
CT
linia
boto fb2boto tw2
« Abril 2020 »
Abril
DlDtDcDjDvDsDg
12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Prediccions del temps d'avui
On som

Ampliar Mapa